Uitlaatservice

RondmetuwHond Biedt meerdere varianten wandelingen aan als uitlaatservice. Niet elke hond is immers hetzelfde, noch zijn of haar behoeften. Dit geldt ook voor uw agenda en/of gezondheid. Daarom zijn ook weekendwandelingen en individuele wandelingen mogelijk, naast de gebruikelijke groepswandelingen.

De lange groepswandelingen (90 min)
De uitlaatservice RondmetuwHond biedt groepswandelingen aan van 90 minuten in plaats van de gebruikelijke 60 minuten. De wandelingen vinden plaats in het bos bij Mariendal tussen Oosterbeek en Arnhem in, Zypendaalse Bos in Arnhem of in het bos in Wolfheze. Dit zijn gebieden waar uw hond veilig kan en mag loslopen. Daarnaast bieden deze locaties afkoeling en zwemplezier, aangezien er stromend water aanwezig is. De wandelgroepen zijn kleinschalig en variëren van 4 tot maximaal 7 honden per wandeling.

Al met al zal uw hond vanaf ophalen tot thuisbrengen tussen de 2,5 tot 3 uur van huis zijn. Er zijn een of twee lange groepswandelingen per dag: een ochtendgroep en een middaggroep. Afhankelijk van de honden in de groep, maak ik per dag een keuze qua indeling. Door dagelijks naar iedere hond te kijken die meegaat (leeftijd, energielevel, gedrag en fysieke conditie) is een passende roedel voor uw hond gewaarborgd. Zo gaan bijvoorbeeld de jongere honden en de honden met een hoger energielevel veelal mee met de ochtendgroep. Zij zijn dan de rest van de dag lekker moe en slapen de middag door. De wat oudere en/of rustigere komen vaak wat later op de dag op gang. Vaak zitten zij ook niet te wachten op al dat drukke gedoe van de jonkies en druktemakers, en gedijen beter bij de middaggroep.

Om eventuele misverstanden te voorkomen, het is niet zo dat bij de groepswandeling uw hond daadwerkelijk 90 minten non-stop aan een stuk door moet wandelen. Het gaat RondmetuwHond er met name om dat de honden zich daadwerkelijk 90 minuten in het losloopgebied bevinden. Iedere hond kan op zijn of haar manier echt even lekker hond zijn gedurende deze 90 minuten.  en daar kunnen wandelen, spelen, dollen en rennen. Zo zal tijdens de wandeling op meerdere plekken 'gepauzeerd' worden zodat de honden de plek rustig kunnen verkennen. Hierbij zal de ene hond niets liever willen dan tennisballen ophalen, en zal een andere hond wellicht even lekker in het gras gaan liggen. spelen met de andere honden, of wat verkoeling zoeken bij het water.

Korte groepswandelingen minder valide honden en pups (20 tot 30 min)
Voor sommige honden is 90 minuten (vooralsnog) te lang. Denk hierbij aan puppy's, oudere honden, minder valide honden etc. RondmetuwHond loopt dagelijks ook een korte wandeling van 20 a 30 min speciaal voor deze honden. Deze groepen zijn kleiner, vanwege de extra persoonlijke aandacht die puppy's en minder valide honden toekomen. De groepen bij de korte wandelingen bestaan uit 2 tot maximaal 4 honden. De korte wandelingen vinden tevens plaats in daarvoor bedoelde losloopgebieden. Deze losloopgebieden wisselen regelmatig naar aanleiding van waar de desbetreffende honden wonen om te voorkomen dat zij onnodig lang in de bus zitten.


Individuele wandelingen

Indien uw hond om welke reden dan ook niet geschikt is om met de groepswandelingen mee te gaan (bijvoorbeeld loopsheid, herstellende van gezondheidsproblemen, angstig voor soortgenoten etc.), biedt Rond met uw hond! de mogelijkheid voor een individuele wandeling. Op deze manier wordt uw hond toch lekker uitgelaten en verzorgd indien u hiertoe niet in de gelegenheid bent. De individuele wandeling duurt 30 minuten en vindt plaats tussen 12.00 en 13.00 uur. Tijdens de individuele wandeling zal uw hond ook uitgelaten worden in een losloopgebied waar hij of zij veilig kan en mag loslopen.

Weekendwandelingen
Op afspraak kan uw hond ook overdag in het weekend worden opgehaald voor een middag(groeps)wandeling van 60 minuten in het bos. Zowel op zaterdag als op zondag. Deze weekendwandelingen zijn ook mogelijk voor individuele wandelingen.

Delen via sociale media