Waarom mee met RondmetuwHond?

Het is inmiddels (gelukkig) allang geen taboe meer om een hond te hebben ondanks dat u hem of haar niet hele dagen thuis gezelschap kunt houden. Voornoemde onterechte aanname brengt met zich mee dat mensen met bijvoorbeeld een fulltime baan, een wijziging in hun arbeidstijden, gezinsuitbreiding, gezondheidsproblemen, noodgedwongen overwerk en/of een drukke agenda, wijziging in de privesituatie of arbeidssituatie, een hond geen liefdevol thuis zouden kunnen bieden. Daarnaast kan het iedereen overkomen dat vanwege een verplichting, een bruiloft, een cursus, een  weekendje weg, een oppas die op het laatste moment afzegt etc. er een probleem ontstaat met het uitlaten van uw hond(en). Dagopvang kan in dat geval een goede uitkomst bieden. Kortom, er zijn tal van legitieme persoonlijke redenen waarom u kan besluiten om gebruik te maken van de dienstverlening van Rond met uw hond!.

Voor uw hond(en)
Natuurlijk is het erg belangrijk dat uw hond voldoende beweging krijgt. Het verschilt per ras en leeftijd hoe groot de fysieke behoefte is om zijn of haar energie kwijt te kunnen. Toch zal elke hond van nature de drang hebben om zijn fysieke conditie op peil te houden. Nagenoeg alle honden beleven erg veel plezier aan om even ‘helemaal los’ te mogen gaan. Als er voldaan is aan deze fysieke behoefte, zal dit vervolgens ook een positief effect hebben op het gedrag van de hond.

Tevens is het sociale contact erg belangrijk voor een hond. Honden zijn immers roedeldieren. Uw hond zal het heerlijk vinden om anderhalf uur ongestoord te snuffelen en communiceren met soortgenoten. Het even echt hond kunnen zijn, is iets wat uw hond goed zal doen. Zo verminderd bijvoorbeeld vaak ongewenst rijgedrag of territoriumdrang binnenshuis  als een hond zijn natuurlijke instincten kan volgen tijdens een groepswandeling.

Naast plezierig is een groepswandeling ook leerzaam voor een hond. Een hond bijvoorbeeld met een onzeker of onderdanig karakter, neemt een voorbeeld aan de oudere en/of dominantere honden en zal hun gedrag spiegelen waardoor zijn zelfverzekerdheid in de roedel en ten opzichte van andere honden groeit. Vica versa werkt dit ook zo. Elke hond is van nature sociaal naar andere honden toe, dit gedrag valt ook zeker aan te leren en/of te verbeteren. Het is voor een hond dus zowel prettig als leerzaam om regelmatig tot een roedel te behoren.

Het idee van een uitlaatservice is niet alleen om te voorkomen dat uw hond binnenshuis zijn behoeften doet. Genoeg honden kunnen immers prima 8 uur hun behoeften ophouden. Rond met uw hond! biedt daarom meer dan alleen een uitlaatrondje. Het biedt uw hond leerzaam plezier, voldoening en een uitlaatklep. Tegelijkertijd biedt Rond met uw hond! u meer flexibiliteit en rust in de drukte van alledag.   


 

Delen via sociale media