Werkwijze

RondmetuwHond is flexibel, kleinschalig en betrouwbaar. Door een persoonlijke benadering kan ik uw hond verzorging op maat bieden en bovenal erg veel uitlaatplezier. Zo zijn de daadwerkelijke wandelingen een half uur langer dan gebruikelijk. Er wordt per dag gekeken naar de meest geschikte wandelroute in het bos en het tempo. Voorgaande naar aanleiding van de samenstelling van de groep honden die die dag meegaan. Elke hond is immers anders, de ene wordt helemaal wild van stokken ophalen of zwemmen, terwijl een andere hond weer heel gelukkig wordt van zijn soortgenoten achterna rennen of oude konijnenhollen uitgraven. Belangrijk vind ik daarom dat iedere hond voldoende aan bod komt tijdens de wandelingen. Daarnaast gaan er maximaal 9 honden per wandeling mee in plaats van de gebruikelijke 10 tot 15 (of meer) honden. Zo blijft het overzicht bewaard en is er voldoende persoonlijke aandacht voor iedere hond in de roedel. Dit leidt vervolgens tot een vrolijke, betrouwbare en veilige roedel. Hieronder treft u in het kort de werkwijze van RondmetuwHond aan.

Kennismaking

Voordat uw hond meegaat, vindt er altijd een vrijblijvende persoonlijke kennismaking plaats met u en met name uw hond(en). Op deze manier kom ik zoveel mogelijk te weten over uw hond. Daarnaast kunt u ondervinden dat uw hond in goede handen is tijdens het uitlaten. Wij bespreken het gedrag en karakter van uw hond, zijn of haar behoeften en eventuele bijzonderheden. Alsmede wat u kan en mag verwachten van mij en de service van RondmetuwHond.

Indien er over en weer een klik bestaat en er een goed gevoel is, gaat uw hond mee voor een proefwandeling om te wennen aan mij en aan de bus. De eerste keer neem ik maximaal een of twee andere honden mee, zodat ik goed kan waarnemen waar uw hond zich wel of niet prettig bij voelt. Tijdens deze proefwandeling kan ik tevens constateren of uw hondn ook daadwerkelijk plezier heeft als hij met mij op stap is. Tijdens de verdere eerste wandeling(en) zal uw hond indien wenselijk aan de lange lijn meewandelen om aan de groep te wennen. Daarna zal uw hond gewoon lekker met de andere honden los lopen. Overigens ben ik de enige uitlaatster bij Rond met uw hond!, er zal geen ander persoon zonder uw wetenschap met de honden wandelen.

De lange groepswandelingen (90 min)

De uitlaatservice RondmetuwHond biedt groepswandelingen aan van 90 minuten in plaats van de gebruikelijke 60 minuten. De wandelingen vinden plaats in het bos bij Mariendal tussen Oosterbeek en Arnhem in, Zypendaalse Bos in Arnhem of in het bos in Wolfheze. Dit zijn gebieden waar uw hond veilig kan en mag loslopen. Daarnaast bieden deze locaties afkoeling en zwemplezier, aangezien er stromend water aanwezig is. De wandelgroepen zijn kleinschalig en variëren van 4 tot maximaal 7 honden per wandeling.

Al met al zal uw hond vanaf ophalen tot thuisbrengen tussen de 2,5 tot 3 uur van huis zijn. Er zijn een of twee lange groepswandelingen per dag: een ochtendgroep en een middaggroep. Afhankelijk van de honden in de groep, maak ik per dag een keuze qua indeling. Door dagelijks naar iedere hond te kijken die meegaat (leeftijd, energielevel, gedrag en fysieke conditie) is een passende roedel voor uw hond gewaarborgd. Zo gaan bijvoorbeeld de jongere honden en de honden met een hoger energielevel veelal mee met de ochtendgroep. Zij zijn dan de rest van de dag lekker moe en slapen de middag door. De wat oudere en/of rustigere komen vaak wat later op de dag op gang. Vaak zitten zij ook niet te wachten op al dat drukke gedoe van de jonkies en druktemakers, en gedijen beter bij de middaggroep.

Om eventuele misverstanden te voorkomen, het is niet zo dat bij de groepswandeling uw hond daadwerkelijk 90 minten non-stop aan een stuk door moet wandelen. Het gaat RondmetuwHond er met name om dat de honden zich daadwerkelijk 90 minuten in het losloopgebied bevinden. Iedere hond kan op zijn of haar manier echt even lekker hond zijn gedurende deze 90 minuten.  en daar kunnen wandelen, spelen, dollen en rennen. Zo zal tijdens de wandeling op meerdere plekken 'gepauzeerd' worden zodat de honden de plek rustig kunnen verkennen. Hierbij zal de ene hond niets liever willen dan tennisballen ophalen, en zal een andere hond wellicht even lekker in het gras gaan liggen. spelen met de andere honden, of wat verkoeling zoeken bij het water.

Korte groepswandelingen minder valide honden en pups (20 tot 30 min)
Voor sommige honden is 90 minuten (vooralsnog) te lang. Denk hierbij aan puppy's, oudere honden, minder valide honden etc. RondmetuwHond loopt dagelijks ook een korte wandeling van 20 a 30 min speciaal voor deze honden. Deze groepen zijn kleiner, vanwege de extra persoonlijke aandacht die puppy's en minder valide honden toekomen. De groepen bij de korte wandelingen bestaan uit 2 tot maximaal 4 honden. De korte wandelingen vinden tevens plaats in daarvoor bedoelde losloopgebieden. Deze losloopgebieden wisselen regelmatig naar aanleiding van waar de desbetreffende honden wonen om te voorkomen dat zij onnodig lang in de bus zitten.

Individuele wandelingen (30 min)
Indien uw hond om welke reden dan ook niet geschikt is om met de groepswandelingen mee te gaan, is er de mogelijkheid voor een individuele wandeling. Op deze manier wordt uw hond toch lekker uitgelaten en verzorgd indien u hiertoe niet in de gelegenheid bent. De individuele wandeling duurt 30 minuten. Een individuele wandeling is bijvoorveeld een goede uitkomst indien uw hond loops is, ouderdom, herstellende is van gezondheidsproblemen, angstig of niet-sociaal gedrag vertoont naar soortgenoten etc. Het tijdstip wordt in overleg met u kort gesloten. 

Dagopvang/overnachting/vakantieopvang

RondmetuwHond biedt ook dagopvang aan of meerdere dagen opvang inlcusief overnachtingen. Uw hond is dan lekker de hele dag met mij op stap inclusief twee groepswandelingen. Voorgaande kan op vaste dagen in de week alsmede incidenteel. Tussen de wandelingen door zal uw hond worden opgenomen in mijn gezin/thuissituatie. Ik woon met mijn partner en vrolijke Franse Bulldog, en logees zijn dan ook altijd van harte welkom.

Deze mogelijkheid is er ook (op afspraak) voor in de weekenden. Zowel op zaterdag als op zondag en op feestdagen. Tevens is vakantieopvang mogelijk, waarbij de wandelingen, voer en overnachtingen bij de prijs is inbegrepen.

Weekendwandelingen

Op afspraak kan uw hond ook overdag in het weekend worden opgehaald voor een (groeps)wandeling van 60 minuten. Zowel op zaterdag als op zondag.

De wandeldagen
Uw hond kan op vaste dagen in de week mee. U kunt ook per week doorgeven op welke dagen hij/zij opgehaald mag worden. Ook kunt u per week aan mij doorgeven van een optionele dienst zoals wassen, dagopvang of een weekendwandeling. Indien u gebruik wenst te maken van een dienst in het weekend of dagopvang is het raadzaam dit eerder aan te geven voor de zekerheid. In praktijk is het altijd mogelijk om last minute door te geven dat uw hond die dag nog mee moet vanwege onverwachte omstandigheden. Nagenoeg in alle gevallen is dit geen enkel probleem. 

Wasservice
Optioneel is de wasservice. De wasservice houdt in dat uw hond tegen een extra tarief na de wandeling uitgebreid wordt gewassen, afgedroogd en geborsteld voordat ik hem of haar thuisbreng. Uiteraard wordt er gebruik gemaakt van milde hondenshampoo. Het is aan te raden een keer per maand gebruik te maken van deze service, zodat de natuurlijke balans van de hondenhuid en -vacht in goede conditie blijft.

Veiligheid

Indien er sprake is van bijzonderheden die van invloed kunnen zijn op het gedrag van uw hond (bijvoorbeeld ergens van geschrokken, aanvaring met een andere hond, verandering in de voeding etc.), verneem ik dit graag van u. Ik kan hier dan rekening mee houden tijdens het uitlaten. De bus waar uw hond in vervoerd is voorzien van voldoende benches, slipmatten en water. De honden zitten tijdens het rijden preventief allemaal gescheiden van elkaar. Indien wenselijk kan ik een penning met het telefoonnummer van RondmetuwHond erop voor u bestellen voor een eenmalig bedrag van €13,-, voor tijdens de wandelingen.

Tot slot is het van groot belang dat uw hond op tijd zijn of haar inentingen krijgt, alsmede ontvlooid en ontwormd is.


Delen via sociale media